Wędzonki
Polędwica wiejska
wyrób ten produkowany jest według naszej starej, tradycyjnej receptury. Do jej produkcji używamy specjalnie wyselekcjonowany schab, sól, pieprz i przyprawy naturalne. Swój smak zawdzięcza długiemu procesowi wędzenia w wędzarni opalanej wyłacznie drewnem. Potrafi zachwycić smakiem najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Boczek wiejski
niesamowity i niepowtarzalny smak specjalnie dobranego mięsa, doprawiany wyłącznie solą i naturalnymi przyprawami. Nazywamy go boczek wiejski ponieważ jego receptura wykonania jest stara i tradycyjna. Poddany jest procesowi wędzenia. Podawany jest jako przystawka jak i jako dodatek do dań.
Szynka wiejska
tradycyjna receptura i długotrwały proces wędzenia czynią tę wędzonke wyjątkową, wyprodukowana z wysokogatunkowego mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw.
Żeberka wędzone
specjalnie doprawiane mięso wyłącznie ekologicznymi przyprawami poddane jest długiemu procesowi wędzenia, dzięki czemu nasze żeberka mają świetny smak i kruchość. Zastosować je można jako przystawkę jak również jako dodatek do zup czy bigosów.
Kości wędzone
doprawione wyłącznie naturalnymi przyprawami poddane długiemu procesowi wędzenia, są niezbędnym dodatkiem do zup i bigosów nadając tym daniom niepowtarzalny smak i aromat wędzonki.
Słonina wędzona
odpowiednio przyprawiona naturalnymi przyprawami najwyższej jakości a następnie uwędzona z pewnością doda oryginalnego smaku każdej potrawie.
Baleron wiejski
zachwyci wszystkich tych którzy szukaja wędzonki bez tłuszczyku
. Specjalnie wyselekcjonowane mięso z łopatki przyprawiane wyłącznie solą i naturalnymi przyprawami, wędzone na drewnie zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Schab faszerowany
wyprodukowany według starej sprawdzonej receptury. Faszerowany wiejskim mięsem kiełbasianym do którego wykorzystujemy wyłącznie przyprawy naturalne tj. Sól , pieprz i czosnek. W wyniku połączenia dwóch rodzajów mięsa poddane odpowiedniemu procesowi produkcji i wędzenia uzyskujemy niesamowity i niepowtarzalny smak.
Szynka wędzona
wyprodukowana z wysoko gatunkowego mięsa szynkowego nadziana w siatkę, odpowiednio przyprawiona naturalnymi przyprawami a następnie długotrwale wędzona w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem co nadaje tej wędzonce charakterystyczny smak. Szyneczka idealnie nadaje się do koszyka wielkanocnego.
Polędwiczka wędzona
oryginalna wędzonka, przyprawiona naturalnymi przyprawami, odpowiedni czas tradycyjnego wędzenia nadaje jej soczystość i miękkość. Trafia w nawet najbardziej wyrafinowane gusta ponieważ idealnie znajduje zastosowanie w konsumpcji na zimno do kanapek lub do potraw gotowanych.
Polędwiczka faszerowana
polędwiczka wieprzowa faszerowana wiejskim mięsem kiełbasianym. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej kompozycji przypraw, mięsa kiełbasianego stosowanego w kiełbasie wiejskiej, oraz tradycyjnego wędzenia posiada specyficzny niepowtarzalny smak. Bardzo oryginalnie prezentuje się w przekroju tworząc idealną kompozycję na talerzu.
Karkówka Faszerowana
karkówka wieprzowa faszerowana wiejskim mięsem kiełbasianym. Przyprawiona naturalnymi przyprawami. Poddana kolejno odpowiedniemu procesowi wiązania a następnie tradycyjnego wędzenia. Idealnie nadaje się do konsumpcji zarówno na zimno jak i do obiadów.
Karkówka wędzona
wyrób ten wyprodukowany jest z wykorzystaniem naturalnych przypraw, wędzony za pomocą drewna. Specjalnie dobrane mięso z karkówki z niewielkimi przerostami tłuszczu nadaje specyficzny i niepowtarzalny smak.
Pachwina wędzona
odpowiednio przyprawiona naturalnymi przyprawami najwyższej jakości z pewnością doda oryginalnego smaku każdej potrawie.